Over het koor

Koor Elckerlyc is in juni 1970 opgericht en in 1988 gefuseerd met het koor Tobith uit Nes a/d Amstel. Wij zijn een gemengd koor in de leeftijd variërend van 29 – 77 jaar en zingen ongeveer één keer per maand op zondag om 10:00 uur tijdens de viering in de St. Urbanuskerk.

Naast het zingen op zondag nemen wij ook deel aan korendagen en treden af en toe op tijdens festivals, tot nu toe in Ouderkerk.
In 2017 en 2023 hebben we The Passion Ouder-Amstel gezongen en georganiseerd.

Iedere dinsdagavond repeteren wij van 19.45 – 22.00 uur in het gebouw van Elckerlyc. Na de repetitie is er tijd om met elkaar na te praten onder het genot van een drankje. De contributie bedraagt € 30,- per jaar.

Augustus 2008 begon Laurens als dirigent van Elckerlyc. Hij heeft voor ons arrangementen gemaakt als ‘Annie’s song’ van John Denver, ‘Jesus’ van The Velvet Underground, ‘Gloria’ van U2, ‘Give a little bit’ van Supertramp en ‘All the love of the universe’ van Santana. Regelmatig wordt er een nieuw lied aan ons repertoire toegevoegd.

Wij kunnen stemmen erbij gebruiken, leden dus, of je nu sopraan, alt, tenor of bas bent. En weet je niet over welke stem je beschikt, dan kan dit zeer deskundig beoordeeld worden door dirigent / pianist Laurens.

Kom eens vrijblijvend kijken en meezingen en de sfeer proeven. Weet je welkom. Je kunt ook contact opnemen met de secretaris van dit koor, zie de Contact pagina.

Wij zijn verbonden aan de RK H. Mariaparochie in Ouderkerk aan de Amstel www.kerkenouderkerk.nl