Wie is wie

Het bestuur
Marcel vd Velde – voorzitter
Jascha den Blanken – secretaris
Ton van de Vall – penningmeester

De leden
Het gemengd koor bestaat uit ongeveer 29 leden verdeeld in: sopranen-alten-tenoren-bassen. Jaarlijks is er een ledenvergadering.

De dirigent
Laurens de Boer

Beoefent binnen zijn werk als pianist, componist en dirigent voor een niet onaanzienlijk deel van zijn tijd de kerkmuziek. Enerzijds met grensverleggende projecten op het snijvlak van kunst en kerk, zoals “Een Vuurgloed” (2004) met zijn slagwerk- en pianoduo “De Watertoren” en broer ds. Jan Andries de Boer, waarvoor zeven componisten op het scherpst van de snede muziek schreven die zou fungeren als deel van de preek in de kerkdienst. Anderzijds heeft hij ook altijd koren geleid en piano gespeeld in kerken van verschillend pluimage. Op dit moment leidt hij de twee koren van de Urbanus Parochie in Ouderkerk aan de Amstel, waarvoor hij regelmatig muziek, teksten en arrangementen schrijft. De rode draad door al dit werk is Laurens’ ideaal van een kerk waarin je je niet hoeft te conformeren aan allerlei hipheidsregels en minimumsnelheden, maar die ook volledig staat in de maatschappij van nu: actueel, bruisend, en wars van maximumsnelheden! Daarom neemt Laurens’ ideale kerkmuziek enerzijds de tijd om in alle rust Goddelijke schoonheid te verklanken, maar drukt anderzijds temperamentvol en dynamisch menselijke emoties uit.

De muzikale begeleiding
Edwin Saan, pianist

Heeft meer dan 30 jaar koorervaring en is een allrounder. Hij vindt het leuke van de muziek van Elckerlyc dat het een mix is van allerlei soorten: up tempo, langzaam, sfeervol, dynamisch, van alles wat. Het is de uitdaging om de begeleiding van het koor zodanig vorm te geven dat je zowel ondersteunt als de juiste sfeer probeert te realiseren. De begeleiding van koormuziek leent zich uitstekend tot vrije interpretatie. Vaak heb je niet eens bladmuziek en moet je het met een paar akkoorden zien te redden. Als er bladmuziek is, wil hij er nog wel eens een eigen draai aan geven. Daarbij streeft hij er naar dat het koor een positieve enthousiaste stimulans krijgt waardoor ze enthousiaster gaan zingen. Edwin hoopt het koor nog uit te breiden met een echt combo, maar ook dan is en blijft het begeleiding. Het is daadwerkelijk een mooi samenspel als alles goed samenvalt.